fbpx

להובלת תהליך מנחה להרמוניה במשפחה, במערכת הזוגית ובמערכת ההורית.

חשיבות עליונה מיוחסת לחיי משפחה תקינים ובריאים ולהרמוניה בין בני הזוג ובין ההורים לילדיהם, המקרינים על כל תחומי החיים של הפרט והכלל.

מטרת הקורס:

הקורס יקנה למאמן ידע תורני- חסידי וידע מקצועי, טכניקות וכלים מעשיים לבניית מערכת זוגית ומערכת הורית נכונה, להובלת תהליך מנחה לזוגיות מתוקנת ולהתמודדות אפקטיבית עם קשיים במערכת הזוגית, וכן כלים להדרכת ואימון הורים (ואנשי חינוך) בהתמודדות עם ילדיהם בכל שלבי ההתפתחות ממקום של הכרת עולמו הפנימי של הילד וצרכיו הייחודיים שתוביל להורות מיטבית, ותקנה ידע וכלים ליצירת קשר הרמוני בין הילדים והוריהם וליצירת יחס מתוקן ומעצים גם במקרים של התמודדות עם מצבים של הורות לא תקינה.

בין נושאי הלימוד:

המאפיינים הייחודיים של האיש והאישה במערכת הזוגית. בניית מודעות נכונה של הפרט בקשר הזוגי. הכרת מבנה המערכת הזוגית המתוקנת. טכניקות לבניית תקשורת זוגית מיטבית. הכרת מהות הקשר העצמי שבין הורים וילדים. מתן כלים לבניית יחס נכון, בונה ומגדיל של הורים לילדיהם בכל שלבי הגדילה וההתפתחות. מתן כלים לפתרון קונפליקטים של הורים מול ילדים וילדים מול הורים.

קהל היעד:

הקורס מיועד למטפלים, מאמנים, אנשי חינוך, מדריכים ומשפיעים בקהילה ולהורים המעוניינים להכשיר את עצמם להתמחות בייעוץ/הדרכה ואימון בתחום ההורות והמשפחה. להוביל תהליכים מתקנים לבניית הורות מיטבית ופתרון קונפליקטים במערכות יחסים בזוגיות ובמשפחה.

מבנה הקורס:

הקורס כולל הרצאות במליאה, תרגול וישום מעשי, הדרכה, ניתוח מקרים וסטאז'.

היקף הקורס:

120 שעות. 28 מפגשים של 4 ש"א ולימוד עצמי מתוך ערכות למידה והאזנה.

מחיר הקורס:

 6800  ₪ + 200 דמי רישום.

לפרטים נוספים והרשמה ולקביעת ראיון אישי – 077-3137800

קורס אימון משפחתי – סילבוס:

נושאים בתחום הזוגיות:
  1. מהותה של הזוגיות כתיקון עולם התוהו ואמונות בסיסיות של זוגיות מתוקנת.
  2. חשיבותה של הקבלה העצמית ליכולת ההתחברות הזוגית, הכרת מהות שלושת הקווים הנפשיים ואופן הביטוי שלהם בקשר הזוגי. החשיבות של הקשר הזוגי כקשר ראשון במעלה ביחס לקשרים אחרים.
  3. הכרת מעמד וזהות האיש והאישה ברובד הגלוי וברובד המהותי, התפקידים השונים של בני הזוג בבית ויצירת התכללות ואיזון בתפקידים.
  4. הבדלים מהותיים בחוויה הפנימית והתפיסתית בין איש ואישה והשפעתם על התקשורת בין בני הזוג.
  5. פיתוח הזדהות ותקשורת תקינה כאמצעי לגישור, הכרת נקודת החיבור העמוקה שמעבר לאינטרסים בקשר הזוגי. פיתוח כלים מעשיים להעמקת הקשר והחיבור הזוגי האמתי.
  6. בעיות חיבור הנובעות מדיבורים לא מתוקנים. הכרת ארבעה סוגי דיבורים מנתקים, שלושת סוגי השיחות בקשר זוגי. הבל הלב הבעיות בטון ואופן הדיבור ותיקונן.
  7. תהליך הבירור של הקשר הזוגי ע"י בירור אמונות, תובנות ודעות. הנחיית המפגש עם בני הזוג ומחויבות לתהליך. פיתוח ההזדהות עם היעד המתוקן ע"י כוח הציור. תיקון והעצמת קו שמאל, ימין ואמצע בקשר.
נושאים בתחום ההורות:
  1. מבנה המשפחה ע"פ עשר הספירות. מהותו של יחס הורי לילדים, ראש מול לב.
  2. פיתוח תדמית הורית בריאה –יחס דוד מימדי של הילד להוריו. כיבוד הורים ככלי לפיתוח היחס הנכון והעצמי להורים.
  3. אופני ההתמודדות עם פגיעות הוריות. בניית היחס הגלוי הבריא להורים –כיבוד הורים בחמישה אופנים.
  4. פיתוח הזהות העצמית והנפרדת של הילד. חשיפת הייעוד והתפקיד הייחודי בעולם דרך הניתוק ההורי.
  5. סקירת שני סוגי היחס הכללי לילדים- הורות וחינוך. יסוד היחס ההורי אהבה עצמית- אהבה שאינה תלויה בדבר. יסוד היחס המחנך- השפעה גלויה- אהבה התלויה בדבר.
  6. פיתוח כבוד לזהות העצמית והעצמאית של הילד- התרחקות ונתינת מקום.
  7. שלימות ואחדות הורית מול הילדים. פיתוח חווית עונג ושמחה של ההורים כמפתח להענקת יחס מתוקן.
  8. פיתוח הזהות העצמית והעצמאית באמצעות החינוך. עקרונות התודעה החינוכית המביאה להצלחה. חמשת סוגי האהבה החינוכית.
  9. תפקידם השונה של האב והאם והשפעתם על הילד. סמכות הורית – עניינה ואופן השימוש בה. שיטת הענישה ומתן פרסים- דרגותיה ומגבלותיה.
  10. תהליך בירור הקשיים החינוכיים אצל הילדים.
  11. הכללים והשלבים לעבודה של תיקון מערכות היחסים בין הורים לילדיהם וילדים להוריהם.
דילוג לתוכן